ရောဂါကင်းစင်ပြီး ကျန်းမာတဲ့ ဘဝကို ရချင်ရင်တော့ မိမိမှာရှိတဲ့ မှားယွင်းနေတဲ့ နေထိုင်စားသောက်မှူပုံစံတွေကို ပြောင်းလဲခြင်း (Life Style Changes) ပြုလုပ်ရပါမယ်။
. . .
ဤဘလော့စာမျက်နှာကို ရေးသားစဲဖြစ်ပါသည်။ ကျန်းမာပျော်ရွှင်ပြီး ဘဝနေထိုင်စားသောက်မှူ ပုံစံသစ်များကို ဖေါ်ပြပါမည်။
ပုံ/
ကိုရွှေလိပ်
မိတ်ဆွေ ...
မိတ်ဆွေ ...
သင်ဟာ .. အထိုင်များတဲ့သူ၊ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ထက် အသားငါးကို အစားများတဲ့သူ၊ အစာကြမ်းထက် အစာနုကို အစားများတဲ့သူ၊ ဝမ်းချုပ်တတ်သူ၊ အိမ်သာတက်လျှင် အချိန်ကြာတတ်သူ၊ ကိုယ်လက်လှူပ်ရှားမှူ အားကစားနည်းသူ ဆိုရင်တော့ ...
မိတ်ဆွေမှာ လိပ်ခေါင်းရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေ ရာနှူန်းပြည့်ရှိနေပါပြီ။
မိတ်ဆွေရဲ့ ဘဝ နေထိုင်စားသောက်မှူပုံစံကို မပြောင်းဘူးဆိုရင်တော့ ...
မကြာခင် လိပ်ခေါင်းရောဂါ ဖြစ်ပါတော့မယ်...
မိတ်ဆွေ ဒါတွေကို သင်သိပါရဲ့လား ...
သောက်သင့်တဲ့ အရည်တွေထဲမှာ ဒုတိယက ဝိုင်အနီ ပါပဲ။ အနီရောင် စပျစ်သီးနဲ့ လုပ်ထားတဲ့ ဝိုင်အနီဟာ အိုမင်းရင့်ရော်မှူကို နှေးကွေးစေတယ်။ ရုပ်တရက် နှစ်လုံးခုန်ရပ်ခြင်းမှ ကာကွယ်တယ်။ နောက်ပြီး ဝိုင်အနီက သွေးတိုးနှူန်းကိုကျစေတယ် သွေးတွင်းအဆီကို ကျစေတယ် ကမ္ဘာ့ကျန်းမာရေးအဖွဲက ဆေးလိပ်ဖြတ်အရက်လျှော့လိုပဲဆိုပါတယ်။ အရက်မသောက်ရဘူးလို့ မဆိုပါဘူး။ ဒါ့အပြင် သောက်ရမယ့် ပမာဏကိုပါ သတ်မှတ်ထားတယ်။ ဝိုင်အနီဆိုရင် နေ့စဉ် ၅၀ မှ ၁ဝဝစီစီ၊ အရက်ဆိုရင် ၅ မှ ၁ဝစီစီ၊ ဘီယာဆိုရင် ၃ဝဝစီစီထက် မပိုစေနဲ့တဲ့။ ဝိုင်မသောက်နိုင်ဘူးလား..လွယ်ပါတယ်. စပျစ်သီးအနီကို ဝယ်စားပေါ့၊ ပြီးရင် အခွံပါစား၊ အခွဲမှာ ပါတဲ့ OPC ဓာတ်ကလူကို အကျိုးပြုတာ။
မောင်မောင်လှိုင်(အပ်စိုက်ကု)၏ ကျန်းကျန်းမာမာ အသက်(၁၀၀)စာအုပ်မှ ကောက်နှုတ်ချက်
Subscribe to:
Posts (Atom)