မင်္ဂလာပါခင်ဗျား..။ ဒီနေရာဟာ လိပ်ခေါင်းရောဂါ အကြောင်း ဗဟုသုတ မျှဝေရာ ဘလော့လေးပါ။ မိမိတို့အတွေ့အကြုံကို လာရောက်လည်ပတ်သူတွေ ဗဟုသုတရစေဖို့ မျှဝေချင်တယ်ဆိုရင် ..... ( koshweleik@gmail.com ) သို့ စာရေးသားပေးပို့နိုင်ပါတယ်။ ကျေးဇူးတင်ပါတယ်.။

မိတ်ဆွေ ...

မိတ်ဆွေ ...
သင်ဟာ .. အထိုင်များတဲ့သူ၊ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ထက် အသားငါးကို အစားများတဲ့သူ၊ အစာကြမ်းထက် အစာနုကို အစားများတဲ့သူ၊ ဝမ်းချုပ်တတ်သူ၊ အိမ်သာတက်လျှင် အချိန်ကြာတတ်သူ၊ ကိုယ်လက်လှူပ်ရှားမှူ အားကစားနည်းသူ ဆိုရင်တော့ ...
မိတ်ဆွေမှာ လိပ်ခေါင်းရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေ ရာနှူန်းပြည့်ရှိနေပါပြီ။
မိတ်ဆွေရဲ့ ဘဝ နေထိုင်စားသောက်မှူပုံစံကို မပြောင်းဘူးဆိုရင်တော့ ...
မကြာခင် လိပ်ခေါင်းရောဂါ ဖြစ်ပါတော့မယ်...
မိတ်ဆွေ ဒါတွေကို သင်သိပါရဲ့လား ...

Friday 16 December 2011

ဖိုင်ဘာ (ချည်မျှင် ဓာတ်)

ဖိုင်ဘာ (ချည်မျှင် ဓာတ်) ဟာ ကျန်းမာရေးအတွက် မဖြစ်မနေ လိုအပ်ပါတယ်။ ဖိုင်ဘာမှာ Soluble Fibre နဲ့ Insoluble Fibre ဆိုပြီး နှစ်မျိုးရှိပါတယ်။ လူတစ်ယောက်ဟာ တစ်နေ့ကို ဖိုင်ဘာ ၂၀ ဂရမ်ကနေ ၃၅ ဂရမ်အထိ နေ့စဉ် စားသုံးဖို့ လိုအပ်ပါတယ်။



Soluble Fibre က ရေကို စုပ်သိုလှောင်ထားနိုင်ပြီး  အစားခြေဖို့ အထောက်အပံ့ပေးတယ်၊ ဝမး်ကို ပျော့စေတယ်၊ ဝမ်းသွားရ လွယ်ကူစေတယ်။



Insoluble Fibre က ရေကို သိုလှောင်မထားနိုင်ပေမယ့်  အစားခြေလမ်းကြောင်း သန့်ရှင်းစေပါတယ်။   ဝမ်းချုပ်ခြင်းကို ကာကွယ်ပေးပြီး၊ ဝမး်ကို ပုံမှန်သွာစေပါတယ်။ မစင်(အီးတုံး)ကို ကြီးစေပြီး ဝမး်ချုပ်ခြင်းကို ကာကွယ်တာပါ။

Soluble Fiber and Insoluble Fiber Foods List With Fiber Grams (g)





ဒီဇယားကို ကြည့်ပြီး မိမိစားသုံးနေတဲ့ အစာကို သတိပြုပြီး တစ်နေ့တာအတွက် လုံလောက်တဲ့ ဖိုင်ဘာပမာဏ ရမရ စိစစ်စားသုံးသင့်ပါတယ်။

No comments:

Post a Comment